} -->

12. Angol bige

Helló!:)
Sajnáljuk, az újabb egy hetes késést, de sajnos összejöttek a dolgok, így nem nagyon volt időnk felrakni a részt, amiről csak annyit szeretnék elmondani, hogy nekem az eddig kedvencem, és remélem, hogy nektek is tetszeni fog!:) 
Lace x. 




VILMÁNYI DÉNES

Szemétség, hogy akkora elégedett vigyor virított az arcomon, mint még soha, mikor Lottit és az összevert képű legjobb barátját néztem, a medence túl oldaláról?

Mondjuk, a bánatot sem érdekli, mert tényleg büszke voltam magamra, amiért megtettem egy ekkora lépést. Bár nem terveztem, hogy ilyen nyomokat hagyok Rolika arcán, a művem jobban tetszett, mint eddig bármi más.

Vagyis, egészen addig úgy gondoltam, amíg meg nem láttam Lottit bikiniben. Mondanom sem kell, hogy azonnal le kellett hűtenem magamat, miután alaposan végigmértem a testét. Többször is. Oda - vissza.

Karjaimmal támaszkodtam a medence szélén, kényelmesen elüldögéltem egymagamban, amíg Roland egyre hevesebben, csapkodva magyarázott Lottinak. Aztán egyszer egyszerre vezették rám a tekintetüket, én pedig gúnyosan felnevetve kacsintottam egyet Roland felé.

Az a nyomorék még csak megverni sem tudott rendesen. Tény és való, hogy próbálkozott, de ha el is talált az öklével, akkor az az ütés is messzire elkerülte az arcomat. Csak a mellkasom bal oldalán volt egy halvány kis lila folt.

- MATYI BOMBA! - üvöltötte a legjobb barátom, miközben neki futásból, belecsobbant a medencébe. Hangosan nevettem, amikor megláttam a mögötte - lépcsőn -  érkező Janát, aki szörnyülködve figyelte őt, amiért ekkora állat, és amiért a csobbanás során telibe találta őt.

- Te vadbarom! - prüszkölte kisimítva az arcából elszabadult tincseit. Amint Matyi észlelte, hogy felidegesíthette a lányt, egyből kihúzta magát, gyorsan beletúrt a hajába, és Jana elé pattant, hogy megbizonyosodjon róla, hogy semmi bántódása nem esett.

Nevetve figyeltem őket, ahogy Matyi szerelmes pillantásokkal illeti a lányt, holott a szíve mélyén tudta, hogy semmi esélye nála. Jana pedig félt. Az a lány, aki keménynek mutatta magát mindenki előtt, aki soha nem sírt, ő félt. Rettegett attól, hogy újra közel engedjen magához valakit, aztán megint átverjék majd. Egyáltalán nem Matyival volt a baj, hanem Jana másokba vetett bizalmának hiányával. Ami természetesen a mi Rolandunk hibája.

A nevetésem kezdett elhalni, és sokkal inkább fancsalibb ábrázatot vettem fel, amit a halkan mormoló barátaim is észrevettek, és egy pillanat alatt mellettem termettek. Lapos, keserű mosollyal váltogattam a tekintetemet köztük, ők pedig értetlenül, összezavarodva bámultak vissza rám.

Végül Matyi megunta a hallgatást, és a vállamnál fogva meglökött. Túljátszva a szerepemet dőltem el, majd buktam a víz alá. Mosolyom szélesedett, ahogyan megfordulva a saját tengelyem körül, a társaságunkat bámuló lányokat fedeztem fel. És mivel Mátyás egyértelműen el volt foglalva Janával, így egyedül indultam oda hozzájuk.

Négyen voltak, három zavartan kuncogott, míg egy - aki középen állt - feltűnően végigmért és csábos vigyor kúszott piros ajkaira.

Feltűnően szép lány volt; sötét barna, már - már fekete haja egy kontyban pihent a feje tetején, ugyanilyen színű szemei kíváncsian vizsgálták az enyémeket, és nagyot kellett nyelnem, amikor lopva lejjebb vezettem a tekintetemet a testén. Egyértelmű volt, hogy oda figyel magára, ráadásul tisztában is volt azzal, mennyire őrjítően néz ki.

- Hello - köszörültem meg a torkomat, és hirtelen eszembe jutott, hogy nem is tudok nekik mit mondani. Pontosabban nem tudom, milyen nyelven kéne hozzájuk szólnom.

- Hello - fogait az alsó ajkába mélyesztette, és áldottam az eget, amiért olyan hőmérsékletű vízben voltunk, amivel kellően le tudtam hűteni magamat. Viszont a lánynak erősen angol akcentusa volt, így bátorságot, és minden angol tudásomat magamhoz véve kezdtem el beszélgetni vele.

×××

- Dénes - ijedten ugrottam meg a mögülem érkező hangra, ezzel messzebb kerülve Lindsay-től. Pedig már baromi jó úton haladtam nála. Szikrákat szóró tekintettel fordultam meg a tengelyem körül, de a pillantásom abban a pillanatban meglágyult, amikor felismertem az előttem ácsorgó Lottit. - Cs-csak azt akartam kérdezni, hogy tudnánk - e beszélni, de ú-úgy látom elfoglalt vagy - motyogta lehajtva a fejét, és elfordulva tőlem, visszaindult a lányokhoz.

Karjai után kaptam, az ujjaim szorosan bilincselődtek a csuklója köré, és határozottan húztam magam mögött, egy olyan pontig, ahol semmilyen osztálytársunk nem volt halló távolságban.

- Biztos ráérsz? Még csak el sem köszöntél a bombázótól - húzta el a száját gúnyosan, már nyoma sem volt a kezdeti félénkségének. Ahogy messzebb kerültünk Lindsay-től, úgy lett egyre bátrabb Lotti.

- A neve Lindsay - mordultam rá, majd látva a meglepett tekintetét, zavartan lesütöttem a szemeimet, és mély levegőkkel próbáltam lenyugtatni magamat. - És, természetesen ráérek. - Rád bármikor.  - Nos, miről szeretnél beszélni? - fontam össze magam előtt a karjaimat, és unottan neki dőltem a medence falának, míg ő egyik lábáról a másikra álldogált.

Annyira lenyűgözően gyönyörű volt. Igazi formás lány, nem olyan csont és bőr, mint manapság mindenki. Kreolos barna bőrét egy egyszerű, fehér bikinivel emelte ki még jobban. És persze ezzel a színnel felhívta a figyelmet a fontosabb idomaira is, amiket természetesen férfi léttemre megbámultam magamnak. Sötét barna haja most vizesen tapadt a homlokára, amit azzal próbált elhárítani, hogy félpercenként beletúrt, ezzel engem teljesen kikészítve.

- Mégis mi a bánatos halál faszáért verekedtél Rolanddal? - hangja csak suttogás volt, és pont ezért sokkal ijesztőbb, mintha kiabált volna velem. Ráadásul még káromkodott is, ami rá nagyon ritkán volt jellemző  - Nem mindegy  az neked, hogy ő kivel kavar? - tárta szét a karjait hitetlenül, én pedig homlokon csaptam magamat. Egyértelmű, hogy nem az igazi sztorit ismeri.  Akkor nem így kérdezné, sőt nem is velem veszekedne.

Közelebb hajoltam hozzá, átpillantva a válla fölött pont kiszúrtam Rolandot, aki természetesen minket figyelt, és győztes mosoly ült az ajkain. Várj csak Rolikám, várj csak.

- Édesem, azért hagytam helyben a te legjobb barátocskádat, mert azt mondta, hogy megfektette Janát - a szemei elkerekedtek, a levegő egy pillanatra a tüdejében ragadt - és téged. - ezúttal mély levegőt vett, lesütve a tekintetét megfordult a tengelye körül, miután még erőltetetten rám mosolygott, és elmotyogta, hogy nyugodtan menjek vissza az angol bigémhez.

Ha nem láttam volna rajta, hogy másodperceken belül robbanhat, biztos, hogy kioktatom őt Lindsay nevét illetően.

- ROLAND, GYERE IDE DE AZONNAL! - Lotti abból a tekintetből is különleges volt, hogy neki nem számított hol van, vagy mit csinál,  képes volt mindent félretéve ordítani. Még egy olyan helyen is, ami tele volt idegenekkel.

Magában fortyogva indult meg a megszeppent srác felé, én pedig hangosan nevettem az arckifejezésén. Na, meg azon, hogy megijedt egy 165 centis lánytól.

- Ez meg mi volt? - a helyét egyből Jana vette át, aki mellém állva felvette ugyanazt a testtartást, amit én, és szórakozottan figyelte, ahogyan a legjobb barátnője hevesen gesztikulálva üvöltözik Rolanddal. - Egyszer én is szeretnék így kiabálni ezzel a nyomorékkal - sóhajtotta óvatosan a vállamnak döntve a fejét.

- Nem tetted meg, amikor szakítottatok? - kérdeztem meglepve, amin gunyorosan felnevetett.

- Mikor volt már az?! - legyintett, én meg elgondolkoztam azon, hogy elmondjam- e azt is neki, amit Lottinak is. - Ebből sosem elég.

- Akkor jó - vontam meg a vállamat, amelyiken nem támaszkodott - mert azt mondta, hogy megdugott téged és Lottit. Nos igazából ezért vertem szét.

Eltoltam magamtól, majd hátráltam tőle egy lépést, amikor láttam, hogy a szemei vérben forognak, és szinte hallottam, hogy valami elpattant az agyában.

- Szalontai Roland, ajánlom, hogy menekülj - sziszegte.

Az előbb azt gondoltam, hogy Lotti az ijesztő, mikor suttog?! Akkor Janára nincsenek szavak.

11. Snapchat

Először is bocsánatot kell kérnem, amiért egy hetet csúsztunk, de sajnos nem lettem időre készen. Másodszor meg kell köszönnöm, hogy már 6 feliratkozónk van, ezen kívül kommentek is érkeznek, ami nekem/nekünk nagyon jó érzés, tehát hálás vagyok érte, és továbbra is várom őket. Harmadszor pedig itt az új rész, ismét Lotti szemszögből, ismét tőlem, és ismét remélem, hogy tetszeni fog nektek!

Jó olvasást!

Fran D. Black

11. Snapchat

Lotti

Már este kilencfelé járt az idő, de még csak most következtek a nap legfontosabb programjai. Míg a fiúk valami fogadás miatt -, amiről annyit tudok, hogy Roli nyerte meg - éppen bulizni indultak, mi lányok eközben már lezuhanyoztunk. Arra gondoltunk, ha a srácok kanbulit tartanak, mi miért nem csinálhatnánk egy csajos pizsibulit? És a fiúk voltak olyan rendesek, és megdobtak minket egy üvegborral, mondván "ennyitől is bebasztok", de fogalmam nem volt kifogja ezt hatónk közül meginni... Mindenesetre nem akartuk megsérteni őket, ezért műmosollyal elfogadtuk, és engedtük őket lelépni.

Alíznak volt DVD lejátszója meg filmjei, így mi hárman mentünk át hozzájuk, hogy megkezdjük a vitát, arról mit is nézzünk.

- Úú nézzünk valami szuperhősöst - csillant fel Csenge szeme, majd amikor meglátta a lemezek között a Bosszúálló címűt, izgatottan mutatta fel a nyertest a részéről. Mi öten egyöntetűen hurrogtuk le az ajánlatát, és egyből valami csajosabb után kezdtünk kutatni.

- Na, akkor szavazzunk a három közül: Fogadom, Valentin-nap, vagy a Kék lagúna - Az ébredés? - kérdezte Alíz a hason fekve a lemezeket mutogatva. Viszonylag egyhangúan megválasztottuk az utolsót, és gondosan előkészítettük a százas zsebiket, meg a konyhásoknak köszönt popcorn adagokat.

Elkezdtük nézni a kiválasztott romantikus drámát, ami valljuk be, nem igazán okozott nagy meglepetéseket nekünk, hiszen négyen már láttuk, de Csengét meg Vivit alapból nem kötik le túlzottan az ilyen stílusú filmek, szóval készen álltunk rá, hogy ha úgy alakul leütjük őket.

- Aszta, van borunk?! - szólalt meg Vivi, alig tíz perccel a kezdés után ő már látványosan felmérte a szoba összes kis pontját, valami érdekfeszítő dolog után kutatva, és úgy tűnt meg is találta. - És még ki sem bontottuk? - csóválta a fejét, és egyből ráugrott az üvegre, majd bontogatni kezdte, mi, többiek pedig homlok ráncolva követtük végig a szemünkkel. - Hmm, hmm kékfrankos. Fogalmam sincs, mit jelent ez, de az biztos, hogy finom - kortyolt bele az italba. - Ki kér? - vitte végig lassan, mindegyikük előtt, de csak egy-egy fejrázást és furcsálló vagy döbbent tekintetet kapott. - Hát, annál több marad nekem - rántott vállat, majd visszaült a helyére és tovább iszogatta magában a bort. Nem, ekkor még nem gondoltunk bele, hogy ő ezt tényleg teljesen meg akarja inni.

Újra elkezdtünk a filmre fókuszálni, ahol a főszereplők, már kint voltak a szigeten, és megkezdték a szenvedést. Hamar visszasüppedtünk volna a filmünk világába... ha nem lenne egy Vivink.

- Mi a büdös franc, Olivér? Menj már a... - mondta, a csöndhöz képest nagyon is hangosan, mire egyszerre fordultunk felé. Hogy jön ide Olivér? De, amikor észlelte, hogy igen, ezt hangosan kimondta, hirtelen motyogásba váltott. Vivi idegesen fészkelődött, és mellette szemet szúrt nekem az alig húsz perc alatt több, mint a feléig megüresedő zöld, literes üveg. Semmi jót nem ígért ma nekünk Vivi. A lány, mikor már csak én és Jana meredtünk rá kitartóan, felpattant a füléhez tartott telefonjával, és kiiszkolt a szobából, újra mindenki figyelmét magára vonva.

- Mi a fene ütött ebbe a csajba? - morogta Jana halkan, Vivi után nézve.
- A bor - horkantam fel gúnyosan, majd újra a tévé felé fordultunk, habár egyértelmű volt, hogy egyikünk sem a cselekményt követi, hanem Vivi visszatértét várja. Sajnálatunkra az ismeretlennel folytatott telefon beszélgetéséből egy szót sem hallottunk, gyanítottam, hogy erre gondolva távolabb ment a szobától.

Igazából, ha teljesen a filmbe lettünk volna belemerülve is bőven felrázott volna minket Vivi berobbanása, nem hogy így. Vad kilincslenyomását, trappolás követte, mielőtt becsapta az ajtót, és ezt tovább folytatta egészen, míg a falmelletti helyére vissza nem vonult. Ott ideges mozdulattal hajította le a telefonját Eszter ágyára, és a kis tárgy koppanással ütődött a falnak. Karba tett kézzel vetődött le törökülésbe, majd egyből nyúlt jobb kezével a borosüveg felé és meghúzta. Kezdett aggasztani a viselkedése, de tudtam, hogyha nem akar nem fog beszélni, úgyhogy inkább a várás mellett döntöttem.

Ami természetesen, Vivit ismerve, nem tartott sokáig. A filmben éppen a legboldogabb rész volt, ahol a szigeten ragadt fiú és lány végre összejönnek.

És akkor koppant az üveg a padlón, ahogy Vivi konkrétan földhöz vágta, majd az arcához kapta a kezét. Sírt.

- Vivii - reagált Csenge elsőnek. - Mi a baj? - ugrott oda hozzá, és megpróbálta átölelni. Ha már ő lépett, mi megmaradtunk a csendben figyelésnél.

- Ne, ne faggass - salapált, ezzel hátra taszítva Csengét. - Részeg vagyok. A részegek meg őszinték. De én nem akarok - hadarta, miközben a hangja el-elcsuklott a sírástól.

- Ne szívass, Vivi. Sosem sírsz, még jó, hogy megkérdezzük mi a bajod, annak ellenére is, hogy alig fél óra alatt legurítottál egy liter bort, khm - szólalt meg Jana.

- Rajta, nekünk bármit elmondhatsz - sétáltam oda hozzá guggolva. - Mit ér egy pizsibuli a problémák megtárgyalása nélkül? - simítottam meg a karját mosolyogva. Vivi továbbra is tenyerébe szorított arccal zokogott, bár úgy tűnt lassan, de csillapodik.

Pár percre elhallgattunk, mert így nem sokat ért volna beszélnie. Csak a film hallatszott, Vivi sírása mellett. Pocsék volt látni, ahogy a mindig vidám és erős barátnőmből tör ki a sírás.

- Legyen - sóhajtotta végül.

- Tehát, mi történt? - kérdeztem halkan. - Olivérrel... - tettem hozzá.

- Küldtek egy képet snapchaten, amin Olivér egy lánnyal van - szorította össze az ajkait, majd megtörölte a kezével a szemét.

- És ez azért gond, mert...? - próbálta Jana kihúzni belőle a szót.

- Mert mi együtt járunk - döntötte hátra Vivi a fejét.

- A lánnyal? - kérdezte Csenge, vagy inkább Az ész tágra nyílt szemekkel.

- Olivérrel, te gyökér - mondta ki Vivi, és legkésőbb itt, már mindenkinek leesett az álla.

- Mi. A. Franc? - nézett rá Jana, döbbenten, mire Vivi csak egyszerűen bólintott. - Mióta? - csóválta a fejét értetlenül.

- Most lesz fél éve - mondta, és közben az ágyba veregette a fejét.

- Hogy a picsában titkoltátok el ezt eddig? - döbbent le Eszter is.

- És akkor most megcsalt? - szálltam be a kérdezősködésbe.

- Ennyiből nem tudtam eldönteni - rántotta meg a vállát. - Felhívtam, de olyan részeg, hogy sjuuu.

- Akkor legalább valami közös bennetek - dünnyögte Jana, akiről köztudott, hogy Roland egész sleppjét ki nem állhatja.

- Ezt eddig miért nem mondtad el nekünk... nekem? - kérdeztem, és mostmár sehol sem volt mosoly az arcomon. Csalódott voltam, hogy az egyik legjobb barátnőm nem avat be a legfontosobba az életében, mintha nem bízna bennem.

- Úgy gondoltam, mivel senki se helyeselné, inkább jobb, ha nem is tudja senki - felelte, de nem tűnt teljesnek a mondat.

- Kivéve Roland, mi? - horkantam fel gúnyosan, mire Vivi lesütötte a szemét. - Roland a legjobb barátom! Semmi bajom velük, tehát Olivérrel sem. Már miért ne helyeselném? Nem, itt nem arról van szó, hanem arról, hogy folyton mindenki egy lap alá vesz Janával. Pedig nincs okotok rá - mondtam, teljesen higgadtan. - Mindegy, Olivér jó fej srác, és szerintem összeilletek. Szard le mindenki véleményét - fejeztem be, miközben felálltam, és kisétáltam az ajtón. Rosszul esett, és nem akartam ebben a témába jobban belemenni.

A folyosóra kilépve, pont azt a szerencsés pillanatot kaptam el, amikor a fiúk visszafelé készültek, a fél csapat erősen dülöngélve.

És megpillantottam Rolit, akinek az arca, hát... Érdekesen vörös és lila volt.

- Mi a franc, Roland? - futottam oda hozzá, és megfogtam az arcát, ami a balszeménél nem gyengén fel volt dagadva. Áron állt mellette a jobb oldalán, gyanítom alapból volt benne nem kevés alkohol, és a bevert szeme miatt sem volt valami stabil a járása.

- Szerintem ezt majd holnap megdumáljátok - szólalt meg Áron, és elkezdte betámogatni Rolit a szobájába.


- Hát, hogyne - dünnyögtem, és előre láttam milyen kellemes lesz az éjszakám.